Velkommen til "Soldrys" - foredragsholder og forfatter Agnete Odgaard-Jensen
  Startside
Om Agnete Odgaard-Jensen
Mine foredrag
Referencer og anbefalinger
Hædersbevisninger
Bogen "Sund mad uden stress"
Bogen "Medvind i modgang"
Øvrige udgivelser
Sprang
Hent min brochure (PDF)
Mødestederne
Kontakt og booking

Billede af solur

Soluret tæller kun de lyse timer...
    Tidligere udgivelser af Agnete Odgaard-Jensen

Sprang - fremgangsmåde og modeller
Min store interesse har altid været håndarbejde, og da jeg var yngre, var det især strikning og hækling. Jeg mistede mit syn, da jeg var 25 år , og et par år efter fik jeg et fantastisk tilbud i Dansk Blindesamfund. Her kom min uddannelse som beskæftigelsesvejleder mig til stor glæde, for jeg kom med i gruppen for blinde håndarbejdslærere. Det var et kursus i den gamle fletteteknik sprang. Jeg var meget motiveret til at lære noget nyt og anderledes.
Teknikken er fra bronzealderen, 1379 før Kristus. Det ældste fund i verden er fra Danmark, det blev fundet i en gammel egetræskiste i Borum-Eshøj syd for Århus i 1879. Trådene stilles op på en ramme som til vævning, men forskellen på sprang og vævning er, at i sprang findes der ingen islæt, trendtrådene er flettet ind i hinanden. Det vil sige, hvis der f. eks. Laves sjaler, bliver der to samtidig, og de er symmetriske. Er det en taske, bliver bunden midten af arbejdet. Det skal spranges meget tæt sammen og der hækles for trendtrådene uden garn på midten af arbejdet. Der kan laves huer, halstørklæder, tasker, sjaler, bluser, dækkeservietter, puder eller vægophæng. Jeg kan med sindsro skrive, at det kun er fantasien, der sætter grænser.
Sprang – fremgangsmåde og modeller er titlen på min første bog, som jeg fik udgivet i 1985. Efter at have været på 3 sprangkurser, fik de andre på holdet mig overbevist mig om, at jeg måtte samle alle mine ideer og teknikker, som jeg havde fundet på i en bog, jeg havde jo skrevet det ned på punktskrift alt sammen. Tilbage var så kun at lave en begyndebog om, hvordan man lavede sprang, for det var er ikke mange, er vidste. Det blev en bog både til blinde og seende, så den findes også på punktskrift, cd og i almindelig bogform. Jeg har haft ca. 40 kurser, og det har været både for seende og synshandicappede.

Mad uden Stress

Agnete Odgaard-Jensen udgiver kogebog

I slutningen af halvfemserne blev jeg distributør i Blindes Jul, Og året efter blev jeg valgt til næstformand i Forretningsudvalget i I.S. Blindes Jul.
Det varede ikke længe, inden jeg fik den spændende opgave at lave bagsiden til bladet, for Kirsten Hüttemeyer, som gennem mange år havde gjort det, måtte give op på grund af svigtende helbred. Jeg kunne love, at jeg havde opskrifter i min hjemmelavede kogebog til et par år, og så var der god tid til at finde en anden professionel madskribent. Ideerne til mine opskrifter får jeg, når jeg er ude i naturen, på rejse i fremmede lande , men jeg bliver også inspireret til nye retter, når jeg læser opskrifter.
Jeg fortsatte med at lave opskrifterne til julebladet, og da jeg havde været madskribent i 10 år, fik jeg så mange opfordringer fra venner og bladets læser til at få dem udgivet i en kogebog, at jeg gik i gang med opgaven med ildhu. Samtidig kunne min store pigedrøm gå i opfyldelse, nemlig at blive forfatter, for med 2 skrevne bøger var jeg vel berettiget til den titel.
Det første bogforlag, jeg henvendte mig til, var med på ideen, det var i hvert fald en anderledes opgave end sædvanlig, at en blind ville være kogebogsforfatter. Det blev til en bog på 68 opskrifter Jeg fik den trykt i 1400 eksemplarer, og da den næsten var udsolgt, måtte jeg beslutte, om jeg ville have den genoptrykt eller lave en ny. Jeg valgte det sidste.
Soldrys . Kammersgårdsvej 7 . 7760 Hurup . Tlf. 97956409 . E-mail: odgaard@soldrys.dk


Webdesign af Anders Mikkelsen, www.fokusdesign.dk