Velkommen til "Soldrys" - foredragsholder og forfatter Agnete Odgaard-Jensen
  Startside
Om Agnete Odgaard-Jensen
Mine foredrag
Referencer og anbefalinger
Hædersbevisninger
Bogen "Sund mad uden stress"
Bogen "Medvind i modgang"
Øvrige udgivelser
Sprang
Hent min brochure (PDF)
Mødestederne
Kontakt og booking

Billede af solur

Soluret tæller kun de lyse timer...
    Mine foredrag

Agnete på job med Saturn


Jeg holder tre forskellige foredrag - alle tilpasset efter, hvilke mennesker og aldersgrupper, jeg står over for, og hvilke ønsker folk har til emne og varighed.

1 - Kunsten at bevare livsmodet trods modgang.
I dette foredrag kommer jeg ind på, hvad vore tanker kan gøre ved os. Tanker har enorme kræfter, derfor er det så vigtigt, at vi tænker positivt i stedet for negativt. Jeg taler om de ting, der svækker vort immunforsvar: Negative følelser, dårlig samvittighed, modløshed, afhængighed af omgivelserne og ensomhed. Med kærligheden som udgangspunkt fortæller jeg om vore positive evner, egenskaber venskaber, som alt i alt giver os livsglæde. I min afslutning samler jeg alle trådene og fortæller om een af mine egne store livskriser. Jeg vil med dette foredrag ikke give dårlig samvittighed, men kun give stof til eftertanke. Vi må bruge dét vi har, ingen kan bruge dét, de ikke har.

2 - Køkkenskriver og forfatter
Ofte starter et forfatterskab med en interesse og opfordringer fra andre mennesker, og jeg er ingen undtagelse.
I 1985 udkom min første bog, som er en håndarbejdsbog, hvis titel er ”Sprang – fremgangsmåde og modeller”. Fund fra bronzealderen viser, at sprang har været anvendt på det tidspunkt. Kort tid efter at jeg havde mistet mit syn, fik jeg tilbudt et kursus i sprang, og jeg blev straks grebet af det, så jeg begyndte selv at finde på nye teknikker og modeller.
Det blev foruden starten på mit forfatterskab også til en masse undervisning i sprang.
”Mad uden stress” Min første kogebog udkom i 2011. De fleste opskrifter havde jeg lavet til bagsiden af Blindes Jul, og Jeg blev opfordret af mange af bladets læsere til at få opskrifterne udgivet i en kogebog. Jeg tror, at mange mennesker har brug for ideer til, hvordan man bedre kan undgå at blive stresset i det daglige, og når der kommer gæster.
Min 2. bog ”Medvind i modgang” blev udgivet i 2013. Den indeholder mit foredrag ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang”. Den giver masser af eksempler på, hvordan vi kan komme videre med vort liv efter en livskrise, og hvordan vi kan hjælpe andre mennesker, der har det svært. Forsiden er malet af billedkunstneren Kristine Frøkjær. Den viser en pige, der har medvind, og hun vinker sorgens fugle bort.
Min anden kogebog "Sund mad uden stress" udkommer i oktober 2017.
Den har 107 opskrifter, og ideen er den samme som i "Mad uden stress". Jeg gør meget ud af grøntsager både i supper, tilbehør og salater. Da jeg stadigvæk fandt på nye ideer og opskrifter samtidig med, at jeg fik flere og flere opfordringer fra andre mennesker til at få udgivet en ny kogebog, så valgte jeg igen at tage arbejdshandskerne på.

3 - Blind - hvad så?
Foredraget er målrettet klubber af enhver art. Dette foredrag er med til at give større forståelse mellem handicappede og ikke handicappede. Jeg fortæller om, hvad det vil sige at have det alvorlige handicap at være blind, og hvordan jeg får min dagligdag til at fungere uden syn, med hjælpemidler, som letter hverdagen. Det er f.eks. talende computer, førerhund, farvetester, daisyafspiller (apparat, hvor jeg kan læse bøger, som er indlæst på cd-rom) og hjælpemidler til punktskrift - de blindes skriftsprog.
Desuden gennemgår jeg et par af de almindeligste øjensygdomme, som kan give blindhed.
Jeg giver også ideer til, hvordan andre mennesker kan hjælpe en synshandicappet, så man undgår at såre. Jeg gennemgår også den krise, som vi mennesker kommer ud i, når vi møder modgang, og hvordan jeg selv har oplevet at miste mit syn.

Soldrys . Kammersgårdsvej 7 . 7760 Hurup . Tlf. 97956409 . E-mail: odgaard@soldrys.dk


Webdesign af Anders Mikkelsen, www.grafikmollen.dk